Arts of therapeut met wetenschappelijke vragen?
science@energeticanatura.com
+ 31(0) 114 – 20 50 00 / +32 (0)38 08 41 43

THEMAPRODUCTEN

Actueel


Supplement van het jaar 2019: Curcuma


Tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in Nederland werd curcuma gekozen tot ‘Supplement van het Jaar 2019’. Bezoekers konden stemmen bij welk supplement ze het meeste baat hebben. Curcuma, ook wel geelwortel genoemd, bevat actieve stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. 

 Lees meer...

GEZONDHEID


Last van acne of eczeem? Je huid- en darmgezondheid zijn nauw verbonden


Heb je je ooit afgevraagd waarom obstipatie en pukkels vaak gezamenlijk voorkomen? Of dat je een onrustige huid krijgt nadat je je te buiten bent gegaan qua voeding: chocolade, friet of pizza? De huidgezondheid is direct verbonden met de gezondheid in je darmen. Maar hoe zijn deze twee nu juist verbonden?

 Lees meer...

Overzicht productwijzigingenDe komende tijd zullen verschillende producten van Biotics Research een naamswijziging ondergaan. Daarnaast zijn er ook nieuwe producten in ons assortiment, producten die uit assortiment zijn gegaan en wijzigingen in het assortiment. Bekijk hier het actuele overzicht.

 

 Lees meer...

MEDISCH


Wat is de relatie tussen stress en SIBO?


Verhoogde niveaus van stresshormonen hebben veel effect op zowel je lichaam als geest. Stress is één van grootste oorzaken voor het ontstaan van aandoeningen, slapeloosheid, diabetes en zelfs kanker. Stress kan ook leiden tot SIBO: Small Intestinal Overgrowth. Dit betekent dat er een bacterie-overgroei is in de dunne darm van bacteriën die zich normaal gesproken alleen in de dikke darm bevinden.

 Lees meer...

VOEDING


Zes voedingsmiddelen die je microbioom ondersteunen


Voldoende eiwitinname per dag draagt bij aan de bacteriediversiteit in de darmen. Zorg dat er bij iedere maaltijd een voedingsmiddel aanwezig is dat rijk is aan plantaardig of dierlijke eiwitten. Vallen eiwitrijke voedingsmiddelen je zwaar? Of mijd je om die reden dierlijke producten? Laat dan je maagzuurproductie bepalen door een natuurarts of therapeut.

 Lees meer...

PRODUCTNIEUWS


Bio-D-Mulsion Forte wordt D-Mulsion-Forte


Bio-D-Mulsion Forte (REF: VD1521 - Z-Index: 16190912 - CNK: 3366077 - NUT/PL: 1402/112) heet vanaf heden D-Mulsion-Forte en is tegelijkertijd in het nieuwe frisse design van Biotics Research gestoken. Het product heeft ook een nieuwe CNK code: 3877263.

 

 Lees meer...