Particulieren >  Topmenu >  FAQ >  Gezondheidsvragen


Gezondheidsvragen


Is het mogelijk om als zwangere vrouw jodium te gebruiken? 
Als je zwanger bent of als je borstvoeding geeft, heb je meer jodium nodig. Zeker als je weinig jodium tot je neemt, bijvoorbeeld doordat je geen of nauwelijks brood eet of weinig jodiumhoudend zout gebruikt. In die gevallen is het zeker aan te raden om extra jodium in te nemen. Het algemene advies voor zwangeren is 150 mcg jodium per dag.

Kortdurend een los jodiumsupplement gebruiken is geen probleem. Echter op de langere termijn is het beter om een multi-vitaminen/mineralensupplement te gebruiken met voldoende jodium. Hierdoor krijg je dan ook alle andere mineralen binnen waar jodium mee samenwerkt.

Is Schellak schadelijk?
Schellak is afkomstig van de boom Ficus Benjamina en is volkomen onschadelijk voor de gezondheid.
 

Wat is gemodificeerde cellulosegom en waarom wordt het in sommige producten gebruikt?
Met gemodificeerde cellulosegom wordt het volgende bedoeld: Aan de cellulose wordt water of alcohol toegevoegd, zodat het product niet in de maag, maar later in de darmen vrijkomt.  Gemodificeerde cellulosegom wordt bijvoorbeeld gebruikt in het product ADP. Het oregano-extract moet pas vrijkomen in de darmen.

Time-released wil zeggen dat het beetje bij beetje vrijkomt in het hele traject van de dunne en dikke darm voor een optimale functie van het oregano-extract.

Voor capsules: het poeder kan licht of zwaar zijn en gaat gemakkelijk of moeilijk in een capsule vallen  (afhankelijk van densiteit).  Door het gebruik van cellulosegom verbetert het proces om de capsule te vullen. Kortom, als het een lichte stof is, wordt het door de cellulosegom zwaarder gemaakt met als gevolg dat het poeder beter in de capsule kan worden opgenomen. Daarnaast zorgt het er voor dat de capsule vol genoeg is. 

Voor tabletten: cellulosegom is bedoeld om de tablet harder te maken en om het volume te doen toenemen.

Cellulosegom is afkomstig van berkenbomen en is volledig onschadelijk.  Het is 100% natuurlijk en hypoallergeen.

Is magnesiumstearaat schadelijk voor de gezondheid?
Magnesiumstearaat komt in de dagelijkse voeding voor zoals in gevogelte, granen, eieren, boter en melkproducten.

Magnesiumstearaat wordt in sommige producten als mengmiddel gebruikt, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden. Het additief voorkomt ook dat het metaal van het tabletteermachine niet schuurt over de tablet.  Indien dit wel het geval was, zouden er metalen deeltjes in het tablet kunnen komen.  Het wordt gebruikt als smeermiddel.

Het additief dient ook om een kwalitatief product af te leveren, zodat het onder andere voldoet aan de chemische samenstelling en oplosbaarheid.

De dosissen die Biotics Research gebruikt zijn zeer laag. In het algemeen kan worden aangenomen dat deze dosissen niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

Kan ik gebruikmaken van voedingssupplementen als ik behandeld wordt door bijvoorbeeld een klassiek arts of homeopaat?
U kunt deze vraag het beste voorleggen aan uw behandelend arts of therapeut.

Is het gebruik van natuurproducten bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven toegestaan?
Er zijn producten waarvan het gebruik niet aangewezen is bij zwangerschap of borstvoeding. Dit wordt dan op het etiket of de productinformatie aangegeven. Om te weten te komen welke producten u mag gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding, kunt u het beste uw arts of therapeut raadplegen.

Kan mijn ontlasting groen zijn door het innemen van Gastrazyme?
Eén van de ingrediënten van Gastrazyme is chlorofyl.  Chlorofyl is groen en zo kan de ontlasting, na inname van Gastrazyme groenig worden qua kleur. Dit heeft verder totaal geen negatief gezondheidseffect.