Professional >  Health Menu >  Seminars >  Binnenkort >  Opleiding EnzymXpert 2019


Opleiding EnzymXpert 2019bannerEnzymXpert2019
 

Met William Kleber (DC, DABCI), Prof. Dr. Apotheker Geert Vergote, Dr. Pieter Lanoye, Ir. Angélique De Beule


Deze opleiding wordt                      Sponsored by:  

georganiseerd door:                                                               

 BIOK-Pos                      Logo_Energetica_Natura


 

Download de brochure voor alle informatie over deze opleiding

 Bekijk hier wie onze EnzymXperts van editie 2018 zijn!


Benieuwd wat de deelnemers van de vorige editie vonden van de opleiding? Wij verzamelden enkele reacties:
 • Toepassingsvormen bij diverse ziektebeelden
 • Goed inzicht in de werking en inzet van enzymen
 • Erg leerzaam, veel nieuwe inzichten
 • Zou het iedereen aanbevelen
 • Iedere therapeut zou deze opleiding moeten volgen
 • Een verrijking, het ontbrekende puzzelstukje


Korte inhoud:
Dagelijkse levensnoodzakelijke processen zoals ademhalen, verteren, bloedstolling en weefselvernieuwing zijn uitsluitend mogelijk dankzij enzymen. Maar…in hoeverre nemen deze levensnoodzakelijke enzymen reeds een belangrijke plaats in, in uw dagelijkse praktijk? Wat weet u over enzymen en hun werking? Met welke cofactoren moet u rekening houden en hoe kunt u ze inzetten in uw behandelprotocol? 
Wat weet u reeds over de verschillende soorten enzymen? Proteolytische enzymen, verteringsenzymen? Wanneer zet u welke in om een zo optimaal mogelijk resultaat te hebben? Hoe herkent u enzymtekorten? Hoe vindt u de “missing link”?
 
Al deze kennis brengen onze enzymexperts u bij tijdens deze opleiding zodat u zich na het volgen van de 3 modules ook een “enzymexpert” kunt noemen en een stevig fundament gelegd is voor de toepassingen in uw dagelijkse praktijk teneinde uw cliënt met een zo optimaal mogelijk behandelplan te begeleiden op weg naar een betere gezondheid.
 
Data opleidingen en lestijden:
 • Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2019
 • Vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2019
 • Vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2019
   
Op vrijdagavond is er een diner voorzien en op zaterdagmiddag sluiten we af met een lunch. Het diner en de lunch worden u gratis aangeboden.

Doelgroep: (para)medische gezondheidsprofessionals zoals artsen, natuurgeneeskundige-orthomoleculaire therapeuten, osteopaten.

Vooropleiding: een (para)medische HBO-opleiding of een afgeronde cursus medische basiskennis. Enige kennis van orthomoleculaire geneeskunde is gewenst.
Indien u nog niet veel basiskennis heeft over enzymen is het zeker aangewezen om ter voorbereiding op de opleiding het boek: “Enzymes, Enzyme Therapy” van Cichoke door te nemen. Deze staat op de literatuurlijst.

Accreditatie: De opleiding wordt geaccrediteerd door:

SNRO: 7,14 ECTS
AVIG: 29 punten praktijkgerichte nascholing
NVVM: 6 nascholingspunten
MBOG12 punten orthomoleculair + 4 punten algemeen medisch
NWP: 3 punten per gevolgde module licentie natuurgeneeskunde
VNT: 12 dagdelen algemene nascholing
KTNO: nummer 
10811
FAGT: 36 puntenDeelnamecertificaat: u ontvangt een deelnamecertificaat indien:
 • u voor 80% de lessen heeft gevolgd
 • u heeft deelgenomen aan het examen en slaagt met minimum 60%
 • u de opgelegde huistaken (uitwerken van casussen) heeft afgewerkt en tijdig heeft ingestuurd

Tussentijdse casussen: Na afloop van module 1 krijgt u een aantal casussen mee die u op basis van de opgedane kennis dient uit te werken. U kunt de tussentijdse casussen indien tot en met 13 september. De casussen zullen behandeld worden in de workshop van Ir. Angélique De Beule op 28 september.
 
Examen: in de week van 2 t/m 7 december 2019 kunt u online het examen afleggen. Het examen zal bestaan uit een aantal multiple choice vragen en 3 casussen. U slaagt voor het examen als u 60% van de te behalen punten haalt.

Lesmateriaal: in het kader van het milieu geven wij u dit jaar de keuze om een digitale versie of een geprinte versie in een ringmap te ontvangen. U dient uw keuze reeds bij inschrijving aan ons door te geven en kunt deze nadien niet meer wijzigen.

Literatuurlijst: er is een verplichte literatuurlijst van 3 Engelstalige boeken. U ontvangt de lijst bij inschrijving. De boeken dient u zelf aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld via bol.com. Houd rekening met een levertermijn van 2 weken. De boeken zijn niet beschikbaar in het Nederlands.

Prijs: €990 voor 6 cursusdagen (3 modules) inclusief syllabi, diner, lunches en koffie/theepauzes.
Exclusief mogelijke overnachting

Facultatief: overnachting + ontbijt €90/pp per nacht

Aanbieding: indien u zich inschrijft voor de cursus + 3 overnachtingen betaalt u slechts €250* i.p.v. €270. De prijs ligt vast. Wij staan niet in voor aanbiedingen die u zou vinden op andere boekingssites.
*deze prijs omvat 3 overnachtingen inclusief ontbijt

Inschrijvingen zijn geldig zodra de aanbetaling van €300 voldaan is binnen 14 dagen na inschrijving. Het saldo moet voldaan zijn vóór 15/07/2019. Bij aanmeldingen na 15/07/2019 vragen wij een betaling van de volledige som binnen 14 dagen. Na ontvangst van uw inschrijving sturen wij u een bevestiging en factuur. Annuleringen na 15/08/2019 komen niet in aanmerking voor terugbetaling of kwijtschelding van het inschrijfgeld.

Inschrijven: U kunt zich enkel inschrijven voor de volledige opleiding (3 modules). Overnachtingen zijn facultatief. Er wordt geen inschrijfgeld gecrediteerd indien u niet deelneemt aan lunches of diners.     
                                          

Download de brochure voor alle informatie over deze opleiding 
Klik hier om u in te schrijven!